Home Анализи Специфики при прилагането на ПЧП при инфраструктурни проекти в транспортния сектор

Специфики при прилагането на ПЧП при инфраструктурни проекти в транспортния сектор

0

На XI-тата Национална конференция по транспортна инфраструктура, състояла се по-рано тази есен в Несебър, проф. д-р Христина Николова (УНСС, Катедра „Икономика на транспорта и енергетиката“) представи доклад, посветен на потенциала за разширяване и интензифициране на публично-частните партньорства при изпълнението на транспортни инфраструктурни проекти. Предмет на изследването са съществуващите инструменти за насърчаване на ПЧП в транспортния сектор.

В презентацията бе представен анализ на европейския опит и резултати от прилагането на инструменти за насърчаване на ПЧП в транспортния сектор.

 

Проф. Николова обобщи опита на Европейската инвестиционна банка при използването на тези инструменти, които ще придобиват все по-важно значение след промяна в начина на използване на структурните фондове и отпускането на европейско финансиране за инфраструктурните проекти след 2020 г.

Авторката направи и критичен анализ на възможните форми за прилагане на ПЧП в транспортния отрасъл, дефинира областите на приложение и ползите от тях и очерта основните проблематични области пред публичния и частния сектор при прилагане на ПЧП като форма за финансиране на проектите за изграждане на транспортна инфраструктура в страната.

Целия доклад вижте във видеото по-долу:

Напишете коментар:

Въведете коментар
Моля, въведете Име